Nastavení cookies

Tyto webové stránky používají cookies, abychom zajistili, že získáte to nejhodnotnější na našich webových stránkách. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím se vším".

Paprika plněná jáhlami, goudou a mrkví, mix listových salátů, česnekový domácí dresink - bezlepkové
5. červen 2019

Norma na 10 porcí: 1 100 g paprika bílá, 250 g gouda, 550 g jáhly, 80 g máslo, 400 g mrkev, 30 g olej, 15 g sůl

Papriky si očistíme a omyjeme. Jáhly spaříme vařící vodou a v další vodě uvaříme do měkka. Sýr a mrkev nastouháme na nudličky, přidáme k vařeným jáhlám, jemně dosolíme, popřípadě dochutíme kořením bez soli dle vašich preferencí. Přidáme rozpuštěné máslo a směsí naplníme papriky. Dáme do vymazaného pekáče, zakapeme olejem a pečeme na 180 až 220 stupňů do změknutí paprik. Podáváme s listovými saláty a česnekovým dresinkem.